Heb jij een gokprobleem?

Je zou een gokprobleem kunnen hebben als:

Je voelt dat het nodig is om geheimzinnig te doen over je gokgedrag.

Je zou in het geheim kunnen gokken of liegen over hoeveel je gokt, omdat je het gevoel hebt dat anderen je niet zullen begrijpen of om ze te verrassen met een enorme winst.

Je moeite hebt om je gokbehoefte onder controle te houden. Als je eenmaal begint met gokken, kun je dan nog weglopen? Of voel je je gedwongen om te gokken tot al je geld op is, je inzetten verhogend om je verliezen terug te winnen?

Gok je zelfs als je geen geld hebt? Een rode vlag is als je meer en meer wanhopig wordt om je verliezen terug te winnen. Je zou kunnen gokken tot je laatste euro vergokt is, en daarna zou je door kunnen gaan met geld wat je niet hebt – geld om rekeningen te betalen, creditcards, of dingen voor je kinderen. Je hebt misschien het gevoel dat je moet lenen, verkopen of zelfs dingen moet stelen om te kunnen gokken. Het is een vicieuze cirkel. Je zou oprecht het gevoel kunnen hebben dat het vergokken van meer geld de enige manier is om geld terug te winnen. Maar het brengt je alleen maar dieper in de problemen.

Familie en vrienden zijn bezorgd over je. Ontkenning maakt het probleem alleen maar groter. Luister goed naar vrienden en familie, als ze zich zorgen maken. Kijk objectief naar hoe gokken je leven beïnvloed. Het is geen teken van zwakte om te vragen om hulp.